Gotowanie według Pięciu Przemian. Dieta długowieczności | Wydawnictwo Poligraf

Gotowanie według Pięciu Przemian. Dieta długowieczności

“Gotowanie według Pięciu Przemian. Dieta długowieczności”- Autorka jest dietetykiem wykorzystującym w swojej pracy osiągnięcia dietetyki Dalekiego Wschodu. W swojej książce łączy mądrość liczącej ponad pięć tysięcy lat Tradycyjnej Medycyny Chińskiej z realiami polskimi.

Obserwując wszechświat i dostosowując się do jego rytmów możemy mieć pewność, że dbamy w odpowiedni sposób o swój organizm. W książce znajdziemy między innymi informacje w jaki sposób powinna wyglądać dieta latem, a w jaki zimą; jak wspomagać pracę poszczególnych narządów, dlaczego warto jeść produkty rolnictwa ekologicznego. A oprócz tego ponad 150 przepisów na bardzo smaczne potrawy i napoje przygotowane według zasad chińskiej dietetyki.
Do książki dołączony jest kolorowy plakat z tabelą produktów spożywczych uszeregowanych według Pięciu Przemian. Kolejne wydanie pozycji świadczy o szerokim zainteresowaniu wśród czytelników.

Autor: Barbara Kuligowska-Dudek(o autorze)

Książka drukowana

Stron: 218
Format: 145x205
ISBN: 978-83-62752-34-8
Oprawa: Miękka
Cena: 35.00

Inne publikacje tego autora