Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione | Wydawnictwo Poligraf

Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione

Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje:
• Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu.
• Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
• Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
• Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.

Autor: Kuligowska-Dudek Barbara(o autorze)

Książka drukowana

Stron: 248
Format: 145x205
ISBN: 9788378565536
Oprawa: Miękka
Cena: 35.00

KUP TERAZ

Inne publikacje tego autora