Pomagamy Autorom zaistnieć
na rynku wydawniczym
- wydamy Twoją książkę
i pomożemy Ci ją sprzedać
Nr 1 w Polsce! Ponad 500 Autorów!

Szybki kontakt: (71) 315-39-13 biuro@fortunet.eu
lub zostaw nr telefonu – oddzwonimy:

Wydaliśmy

Dieta bez mleka i glutenu

Autor: Barbara Kuligowska-Dudek .
Stron: 264.
Format: 145x205.
ISBN: 978-83-7856-198-9.
Oprawa: Miękka
Cena: 35.00

Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia.
Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie.
Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu.
W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje:
• Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i glutenu.
• Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
• Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
• Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i glutenu.

Mgr Barbara Kuligowska-Dudek - absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy, ekspert leczenia dietą. Autorka książek oraz artykułów prasowych.
Uważa, że profilaktyka oparta na odpowiedniej diecie oraz sposobie życia jest podstawą zapobiegania wielu chorobom i utrzymania zdrowia.